Tutkija

academia-edu_bw

Nimeni on Varpu Alasuutari ja olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Teen väitöskirjaani sukupuolentutkimuksen oppiaineessa Turun yliopistossa. Jatko-opintoni aloitin vuoden 2015 alussa. Väitöskirjani tulen kirjoittamaan englanninkielisenä monografiana, joka on työnimeltään Queer Kinship in the Case of Death. Tutkimustani rahoittaa Turun yliopiston tutkijakoulu UTUGS ja sen tohtoriohjelma Juno.

Aloittaessani tutkimukseni vuonna 2015, sen fokuksessa olivat puolisonsa menettäneet HLBTIQ+-ihmiset. Matkan varrella tutkimusaihe on laajentunut kattamaan myös muiden läheisten ja perheenjäsenten menetykset, minkä vuoksi aineistonkeruu on uudelleen käynnissä.

Tutkimukseni ohjaajina toimivat sukupuolentutkimuksen professori Marianne Liljeström Turun yliopistosta sekä sukupuolentutkimuksen apulaisprofessori Ulrika Dahl Uppsalan yliopistosta Ruotsista.

Valmistuin vuonna 2012 Tampereen yliopiston nais- ja sukupuolentutkimuksen maisteriohjelmasta. Vuosina 2012–2015 työskentelin Turun yliopistossa tutkimusavustajan ja koordinaattorin tehtävissä muun muassa Kulttuurin ja terveyden tutkimusyksikössä. Olen Suomen Queer-tutkimuksen Seuran hallituksen jäsen. Lisäksi olen mukana transtutkimukseen ja intersukupuolisuuden tutkimukseen keskittyvässä Science, Embodiment and Transformation -tutkimusryhmässä.

Academia.edu / LinkedIn / Turun yliopisto